purple mirror

purple mirror

woensdag 19 mei 2010

Mei Maand film maandNadat ik vorig jaar het boek heb gelezen heb ik nu eindelijk ook de film gezien.
In het boek word alles wat uitvoeriger beschreven dan in de film maar ik vond de film opzich niet slecht.

Het verhaal is bij de meesten bekend. Stijn en Carmen ,een stel in de jaren negentig, hebben alles en leven ‘als God in Amsterdam’. Ze zijn succesvol in de reclamebranche, zeer welgesteld en hebben een prachtig dochtertje. Stijn’s dwangmatige neiging tot vreemdgaan wordt hem vergeven door zijn vrouw, die dit beschouwt als een niet onoverkomelijke slechte eigenschap ‘vergelijkbaar met neuspeuteren’. Als bij Carmen borstkanker wordt geconstateerd, wordt de verhouding tussen het paar op scherp gezet. De film volgt het stel chronologisch in drie hoofdstukken, toegelicht door een voice-over van Stijn, vanaf het ontstaan van de liefde, het daarop volgende ziekteproces, tot het onvermijdelijke einde. Centraal staat de relatie tussen de hoofdpersonen die, als Stijn regelmatig vlucht naar wilde kunstenares Roos,uitmondt in een (door Carmen ongewenste) ménage
.
Tijdens de lunch op me werk hadden we het over films en deze film werd me aangeraden door een collega. Het is een film uit 2009 met een goed verhaal , zeker de moeite waard om te kijken, als je van psychologische thrillers houd.

Als Maria zwanger blijkt van haar derde kind, besluit ze het voortijdig te laten weghalen en de relatie met de vader te verbreken. Vlak daarna wordt ze met de dood bedreigd, kennelijk vanwege haar levensstijl en de gepleegde abortus: het is het begin van een zenuwslopend kat-en-muis-spel, waarbij Maria er alles aan doet om zichzelf en vooral haar kinderen in veiligheid te brengen.
Ze besluit onder te duiken bij haar zus, die nog altijd in hun ouderlijk huis aan zee woont. Daar wordt ze geconfronteerd met jeugdherinneringen die ze liever zou vergeten, en beginnen haar dierbaren steeds meer aan haar geestelijke gezondheid te twijfelen. Ondertussen komt haar belager dichterbij…
Als laatste heb ik gisteravond deze film gezien , een bloederige thriller.
Het verhaal is bizar en ik denk/hoop dat zoiets niet voorkomt in het echte leven , toch....

In 'Hostel Part II' gaat het om drie Amerikaanse meisjes die aan het reizen zijn door Europa en zich momenteel in Rome bevinden. Op uitnodiging van een knappe , aardige Europese kennis maken ze zich klaar voor een weekendje weg naar een exotische spa om daar heerlijk te relaxen, zichzelf op te knappen en om vrienden te worden. Zullen de meisjes de oase vinden die ze verwachten? Of worden ze slachtoffers van een betaalde veiling en pionnen in de fantasieën van zieke zielen en machtige mensen, die vanuit de hele wereld stiekem een griezelige jacht beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten